Partizan na korak do finala plej-ofa

BEOGRAD, 14. februar 2011. (Beta) - Hokejaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Maribora sa 7:1 (3:0, 1:1, 3:0) u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Slohokej lige.

Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a revanš je u sredu u Mariboru. Eventualna "majstorica" igraće se sledeće subote u Beogradu.

Crno-beli su odlično počeli utakmicu i već u prva dva minuta poveli su sa 2:0. Mrežu gostiju prvo je pogodio kapiten Partizana Marko Milovanović, a zatim i Patrik Ule. Strelac trećeg gola za konačan rezultat prve četvrtine ponovo je bio Milovanović.

Maribor je zaigrao nešto bolje u drugoj trećini, što je rezultiralo golom Boruta Ivanosa. U završnici ovog perioda Partizan je ponovo preuzeo inicijativu i povisio na 4:1 preko Anžea Terlikara.

Beogradska ekipa je poslednju trećinu odigrala rutinski i pobedila golovima Kovačevića, Ulea i Nenada Rakovića.

"Ništa nije lako u polufinalu, iako smo ubedljivo pobedili. Možda smo malo pali posle dva brza gola, ali smo se dizali tokom meča. Znamo šta nas čeka u Mariboru, idemo tamo spremni. U revanšu će pobediti ekipa sa boljom koncentracijom i disciplinom", rekao je trener Partizana Pavel Kavčic novinarima posle utakmice.

Napadač crno-belih Marko Kovačević rekao je da je ekipa do pobede došla teže nego što pokazuje rezultat.

"Ništa još nije gotovo. Maribor je veoma težzak rival, odlično igra kod kuće. Pokušaćemo da završimo seriju već u Mariboru kako bi odmorni docekali finale", zaključio je Kovačević.

Pogledajte još