Preminuo suosnivač kompanije dm drogerie markt Günter Bauer

Günter Bauer, jedan od osnivača i član društva dm drogerie markt Austrija/CEE, preminuo je u 76. godini života.
Zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem i poslovnim partnerom Götzem Wernerom, Bauer je 1976. godine osnovao dm u Austriji. U godinama nakon toga učestvovao je u uspešnoj ekspanziji kompanije u 11 država. Zahvaljujući njegovom radu i posvećenosti, dm Austrija/CEE danas posluje kroz lanac koji broji više od 1.700 filijala sa preko 21.000 zaposlenih i prometom od skoro tri milijarde evra, a dm se smatra najvećim drogerijskim lancem u Evropi.

Günter Bauer je bio u potpunosti predan svojoj viziji da stvori poslovno okruženje zasnovano na temelju pravih vrednosti i jasnih stavova. Težio je da stvori kompaniju koja u centar stavlja čoveka, i kupca i zaposlenog, koja kontinuirano unapređuje svoje poslovanje i ujedno predstavlja mesto gde stisak ruke i poštovanje neizmerno vrede. Sa druge strane, njegovo viđenje uspeha se ogledalo i u tome da je potrebno da kompanija uzorno deluje u široj zajednici i da društveno odgovorno poslovanje i okrenutost ekološkim principima daju konkretne i vidljive rezultate.

Kompanija dm drogerie markt već više od četiri decenije svoje poslovanje upravo zasniva na životnom delu, ideji i vrednosnim načelima koje je utemeljio Günter Bauer.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još