Tribina "Žene žive i na selu" održana u Ravnom Selu

Četvrtu tribinu "Žene žive i na selu" u 2020. godini održali smo u mesnoj zajedinici u Ravnom selu gde su se predstavile članice Aktiva žena "Ravno Selo" i tom prilikom nam približile rad i aktivnosti samog udruženja, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja..

U panel diskusiji su učestvovale:
- Zarija Lazović, predsednik Saveta mesne zajednice Ravno Selo
- Maja Maraš, sekretar Aktiva žena "Ravno Selo"
- Mira Gvozdenac, predsednica Aktiva žena "Ravno Selo"
- Marjana Maraš
- Vesna Jokić Novković
- Zorica Ivić
- Dušanka Kolarski Krčmar.

Kampanja "Žene žive i na selu", čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Tokom 2019. godine održali smo 12 tribina "Žene žive i na selu".

Kampanju "Žene žive i na selu" organizuju kompanija Color Media Communications, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava kao deo programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2020. godinu“ i uz podršku POŠTE Srbije.

Pogledajte još