Jovanović: Loše počinjemo utakmice

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Partizan ove sezone beleži uspehe koje su navijači očekivali, iako ne igra stalno kako bi želeo, a trener Vlade Jovanović rekao je u utorak da je svestan najveće boljke njegovih košarkaša - loše odigranog početka utakmice, ali i da veruje da će se to promeniti.

Crno-beli gostuju u sredu u Sijeni, ekipi koja je pobedila u Beogradu u prvom meču druge faze Evrolige i koja je poznata po agresivnoj odbrani i presingu, stvarima koje vidno smetaju šampionu Srbije.

"Ni protiv presinga ne može da odigra samo jedan igrač, ali istina je da neke situacije može da reši košarkaš sa dobrom kontrolom lopte", kazao je Jovanović novinarima na beogradskom aerodromu pred polazak u Sijenu.

"Ima nekoliko stvari zbog kojih se to dešava, možemo i da pravimo analizu. Nama je igrač na najvažnijoj poziciji došao u novembru, tako da je tri meseca sa nama. Ako se gleda kao na pripremama, nama je sada oktobar. U prethodnim sezonama imali smo iskusne plejmejkere", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, igrač na najvažnijoj poziciji je Kurtis Džerels koji nije pružao partije kakve su se od njega očekivale, ali se sada oslobodio i počeo da igra na očekivanom nivou.

"Bolje igra, dobro je odigrao u kupu, davao je i poene. Vidno se oslobodio. Ni ja možda nisam bio svestan koliko je teško igračima koji u Evropu dodju direktno iz Amerike i koliko znači evropsko iskustvo. Čak i kao Bo (Lester Mekejleb), koji je došao iz 13. tima turske lige. Drugačiji je način života, treniranja, igranja utakmica, a tek shvatanja košarke...", rekao je Jovanović.

On je dodao da niko ne kaže da bi bilo drugačije da je ekipa bila kompletna od početka priprema.

"Nemam zamerke igračima. Niko ne greši namerno, svi su dobri momci. Videlo se u polufinalu i ovim starijim iskusnijim igračima koliko to znači i znam da će sutra svi želeti da odigraju dobro", rekao je Jovanović.

Partizanu će meč u Sijeni biti četvrti za nedelju dana, a 13. u poslednjih 35 dana. Igrači su prihvatili umor kao sastavni deo rada.

 

Pogledajte još