Sreda, 16. februar 2011.

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili Danu državnosti Srbije, smeni ministra ekonomije Mlađana Dinkića, kao i raznim ekonomskim i društvenim temama iz zemlje i sveta.

BLIC - "Vlada tek sad može ozbiljno da radi", izjava je premijera Mirka Cvetkovića. "Samo me za zemljotres nisu optužili", izjava je smenjenog ministra Mlađana Dinkića. "Pir ekstremista na Dan državnosti", naslov je kojim se najavljuje tekst o Danu državnosti.

VEČERNJE NOVOSTI - "Vlada čeka jesen", uz nadnaslov "Posle žestokih potresa unutar vladajuće koalicije, partneri najavljuje primirje", najveći je naslov lista o smenjivanju Mlađana Dinkića. Naslovom "Tražimo hitnu istragu", list najavljuje sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

DANAS - Uz fotografiju, najveći naslov "Snaga Karađorđa važna i danas" posvećen je Danu državnosti. "Ugroženo sticanje statusa kandidata", naslov je o odnosima u vladajućoj koaliciji posle smenjivanja Mlađana Dinkića i putu Srbije ka Evropskoj uniji.

POLITIKA - "Zašto je Dinkić naterao Cvetkovića da ga smeni", veliki je naslov o smeni ministra. "Srbija se seća svoje državotvorne i demokratske tradicije", uz fotografiju list piše o obeležavanju Dana državnosti.

sne/dar

Pogledajte još