Roma se nada pobedi protiv Šahtjora

MILANO, 15. februara 2011. (Beta-AP) - Fudbaleri Rome ulaze u meč osmine finala Lige šampiona sa Šahtjorom iz Donjecka sa velikom željom da pobede, posle dva poraza u italijanskoj Seriji A.

Prošle subote ekipa koju vodi Klaudio Ranijeri izgubila je na svom terenu od Napolija sa 0:2, dok je nedelju dana ranije poražena od Intera sa 3:5.

"Naš entuzijazam nije najbolji. Svi znaju naše probleme. Mi smo u situaciji da se ponekad izvlačimo. Naš cilj je da budemo među četiri najbolje ekipe i da se plasiramo sledeće sezone u Ligu šampiona", rekao je Simone Perota.

Ranijeri bi trebalo da vrati Frančeska Totija ili Žeremija Meneza u prvu postavu tima, jer su oba napadača počela meč sa Napolijem kao rezerve.

"Problem je što ne možemo da ostanemo u solidnom stanju. Često su nam napadači odsutni i onda treba da izmislimo nešto. O toj situaciji moramo da razmislimo pažljivo, jer sutra igramo sa Donjeckom", rekao je Perota.

Šahtjor nije igrao takmičarske utakmice od kada je 8. decembra pobedio Bragu i plasirao se u osminu Lige šampiona.

Za vreme pauze u šampionatu Ukrajine Šahtjor je odigrao devet prijateljskih utakmica i u pet pobedio.

"Fudbaleri Rome imaju mnogo iskustva iz italijanske lige i Lige šampiona. Napadači imaju sjajne individualne predispozicije i bilo koji od njih može da odluči meč", rekao je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

Prema njegovim rečima, prednost Šahtjora je mladost i što je napad ekipe "veoma eksplozivan".

Utakmica između Rome i Šahtjora igraće se u sredu u 20.45.

Pogledajte još