Arsenal napada Barselonu

LONDON, 15. februara 2011. (Beta-AP) - Fudbaleri Arsenala planiraju da ostanu verni svojoj napadačkoj filozofiji u sutrašnjem meču sa Barselonom u Ligi šampiona, iako ih je katalonski klub prošle godine nadigrao.

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da njegov tim ne želi da da se brani na stadionu "Emirati", u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"Ako uspemo da stvorimo pritisak, napravićemo svoje šanse", rekao je Venger i dodao da će "možda morati da promeni taktiku za revanš", gde je Lionel Mesi postigao sva četiri gola, kada je ekipa prošle godine izgubila u četvrtfinalu sa 1:4.

Arsenal se nada da će iskoristiti slabosti u odbrani Barselone koja je poslednju utakmicu u domaćem šampionatu odigrala nerešeno 1:1 protiv Sportinga.

Problem je kako zaustaviti Mesija, koji je postigao ove sezone 40 golova u svim takmičenjima, od kojih 24 u španskoj ligi.

Fudbaler Arsenala Abu Dijabi smatra da njegovi saigrači ne treba da budu opčinjeni Mesijem, koji je osvojio dve FIFA nagrade za najboljeg igrač godine.

"Mi treba da se koncentrišeno na način na koji se brane, a ne na jednog čoveka. Znamo da je Mesi sjajan individualac, ali ukoliko zajedno odigramo dobro otežaćemo mu posao. To je najbolji način da ga kontrolišemo", rekao je Dijabi.

Poslednji put kada je Barselona igrala na stadionu "Emirati" pokazala je sjajnu igru u napadu, a utakmica je zavešena 2:2.

Od Arsenala se očekuje više ovog puta, pošto će biti pojačana sa Robinom van Persijem koji je prošle godine propustio mečeve zbog povrede i imaće bolji vezni red gde će Džek Vilšer pomagati Sesku Fabregasu.

Barselonin igrač Pedro Rodrigez rekao je da njegov tim "ništa ne uzima zdravo za gotovo".

"Oni imaju sjajan tim, sa odličnim fudbalerima, naročito u napadu", rekao je Rodrigez i dodao da će Fabregas i Van Persi ekipu učiniti mnogo opasnijom.

Utakmica između Arsenala i Barselone igra se u 20.45.

Pogledajte još