Cvetković: Besmisleno da ćutim na urušavanje autoriteta

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je povodom odluke o razrešenju potpredsednika vlade Mladjana Dinkića da mu je bilo besmisleno da ćuti na "dalje urušavanje autoriteta vlade" i "još gore" da nastavi da takvu vladu vodi.

"Obratio sam se predsedniku Srbije i rekao mu, imam dve opcije - ili da se razilazimo, jer ja vladu ne mogu da vodim pod ovakvim okolnostima, ili da smenimo ljude koji su do toga doveli", rekao je Cvetković u intervjuu koji "Blic" od srede prenosi pod naslovom "Vlada tek sad može ozbiljno da radi".

On je istakao da razmišljajući o donošenju odluke o razrešenju potpredsednika vlade Mladjana Dinkića mogao da "po ko zna koji put proguta knedlu i kaže sebi, ajd' zbog koalicije to je tako kako jeste" ili da zaključi da je reč o daljem urušavanju autoriteta vlade.

"Za mene vlade ne bi bilo da se nastavilo sa poražavajućom atmosferom koja je bila proteklih dana", istakao je premijer.

On je dodao da će rekonstrukciju početi nakon analize rada svih ministara.

"Taj proces nameravam da odradim najjednostavnije rečeno u paketu. Oceniću rad svih ministara šta je moglo bolje, a nije, ali i uzeti u obzir da negde jednostavno nije moglo bolje. Kada odrasim taj deo posla, sešće se sa koalicionim partnerima i usaglasiti eventualna nova imena u Vladi", rekao je Cvetković.

Pogledajte još