Nećemo rušiti vladu

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Predsednik G17 plus Mladjan Dinkić izjavio je da ta stranka ne namerava da ruši sadašnju vladu i da želi da ona izdrži ceo mandat.

"Naša stranka će biti faktor stabilnosti države. Garantujemo stabilnost ako se nastavi proces evropskih integracija i nastavi sa rešavanjem problema ljudi", rekao je Dinkić u intervjuu koji "Blic" od srede objavljuje pod naslovom "Samo me za zemljotres nisu optužili".

On je istakao da će G17 plus biti konstruktivna u vladi i skupštini, ali i da istovremeno očekuju da kolege iz koalicije pošteno pogledaju šta ne valja u radu njihovih ministara.

"Jer ako misle da sam ja najgori, to je njihovo mišljenje, ali daleko od toga da je kod njih sve savršeno", naveo je Dinkić.

Na pitanje na koga misli kada kaže da pojedinci van vlade donose odluke, Dinkić je odgovorio da su se oni sami prepoznali, da su uplašeni za svoje pozicije i da serviraju vesti Borisu Tadiću koje on želi da čuje.

On je izrazio uverenje da je odluku o njegovom razrešenju doneo predsednik Srbije Boris Tadić, ponovivši da vlada radi nedopustivo sporo i da premijer mora da ima veći autoritet.

Pogledajte još