Dinkić podneo ostavku

BEOGRAD, 15. februara 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić podneo je u utorak ostavku, potvdjeno je agenciji Beta u stranci G17, čiji je Dinkić predsednik.

U obrazloženju, Dinkić je rekao da je podneo ostavku jer želi da ubrza postupak svog izlaska iz vlade i da ne bi opterećivao rad Skupštine Srbije.

"Želim da vlada ostane stabilna do kraja mandata i ne želim da budem doživljen kao prepreka evropskim integracijama Srbije", naveo je Dinkić u obrazloženju koje je uputio premijeru i predsednici Skupštine, Mirku Cvetkoviću i Slavici Djukić-Dejanović.

"U interesu konsolidacije privrede nakon ekonomske krize, kao predsednik G17 plus, člana vladajuće koalicije, predložiću vam kandidata za novog ministra ekonomije i regionalnog razvoja, kao i kandidate za nove ministre u resorima koji prema koalicionom sporazumu pripadaju G 17 plus", rekao je Dinkić.

Premijer Srbije je u ponedeljak pokrenuo postupak za razrešenje Dinkića sa mesta ministra ekonomije. Cvetković je predložio i smenu državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića. U medjuvremenu, ostavku je podnela ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović iz G17 plus.

Pogledajte još