MMF poručio da je neophodna reforma javne uprave

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenila je u sredu u razgovorima sa predstavnicima nekoliko sindikata zaposlenih u javnim službama u Srbiji da je neophodna reforma javnog sektora i da povišice plata budžetskih korisnika treba da budu uskladjene sa utvrdjenim fiskalnim pravilima.

Razgovorima sa misijom MMF-a prisustvovali su predstavnici sindikata prosvete, pravosudja i Poreske uprave. Misija MMF-a boravi u Beogradu od 9. februara povodom sedme, poslednje revizije tekućeg kreditnog aranžmana sa Srbijom koji ističe sredinom aprila ove godine.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji rekao je za agenciju Beta da su sindikati ukazali predstavnicima MMF-a da postoje očigledni dokazi da se značajan deo budžeta neracionalno troši i da u državnoj kasi ima novca za povišice plata budžetskih korisnika i penzija.

"I u slučaju da prihodi budžeta u 2011. godini budu u planiranim iznosima moguće su povišice plata veće nego što je ranije dogovoreno sa MMF-om", istakao je Erdelji i dodao da su se sindikati složili sa ocenom Misije MMF-a o neophodnosti reforme javnog sektora.

Pogledajte još