Telenor te vodi na druženje sa autorima i modelima izložbe "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela"

Muzej grada Beograda i Color Media Communications predstavljaju izložbu "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela".

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu i Galeriji Milan Konjović u Somboru, 15. oktobra ove godine, u sklopu svečanog otvaranja koje će okupiti autore i modele, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj ulici u Beogradu, biće svečano otvorena izložba radova naših najpoznatijih fotografa koji su svojevrsni "citati" ulja na platnu čuvenog Paje Jovanovića.

Kompanija Telenor spremila je aktivaciju za naše čitaoce i sve posetioce koji uslikaju fotografiju iz svog ugla na izložbi "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela" u Muzeju grada u periodu od 15. do 28. oktobra i fotografiju objave na svom Facebook ili Instagram profilu (otključanom nalogu) i prikažu nam na ovaj način kako oni zamišljaju umetnost uz obavezno korišćenje tagova: #mojugao , #zamisliumetnost i #pajajovanovic

Ulaznice za zatvaranje izložbe odnosno party "Artisti i modeli" dobiće odabranih 10 korisnika Facebooka i 10 korisnika Instagrama (uslov da imaju otključan profil) koji će biti u prilici da prisustvuju ovom druženju i razgovaraju sa fotografima i modelima koji su učestvovali u kreiranju izložbe. Proglašenje pobednika biće 28. oktobra u 12 sati.

Izložba "Jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetničkih dela" koncipirana je tako da će se odabrana ulja na platnu Paje Jovanovića nalaziti na zidovima Muzeja grada, a fotografije inspirisane njima – na štafelajima ispred njegovih slika.

Pozivu Color Media Communications odazvali su se: Nebojša Babić, Miša Obradović, Monika Pavlović, Miloš Nadaždin, Jelena Jovanov, Sever Zolak, Marko Krunić, Braca Nadeždić, Vladimir Milivojević Boogie, Vukica Mikača, Radivoj Hadžić i Jaroslav Pap.

Iako se većina fotografa odlučila za portrete (u ulozi modela našli su se princeza Danica Karađorđević, Jelena Janković, Veselin Jevrosimović, Slobodan Antonić, Ašok Murti), bilo je i onih koji su izazov pronašli u "mrtvoj prirodi" velikog slikara, dok se najzahtevnijeg zadatka, kultne slike "Seoba Srba" prihvatio poznati street fotograf Vladimir Milivojević Boogie.

U toku trajanja izložbe organizatori su predvideli i nekoliko interesantnih predavanja u okviru kojih će umetnost Paje Jovanovića sa različitih aspekata predstaviti Predrag Marković, Dušan Babac, Stefan Žarić i Igor Todorović.

Autorka izložbe "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela" je Duška Jovanić, a svi zainteresovani će moći da je pogledaju od 15. do 29. oktobra u prostorijama Muzeja grada Beograda, Resavska 40-b.

Pogledajte još