Lens Armstrong ponovo okončao karijeru

ČIKAGO, 16. februara 2011. (Beta-AP) - Američki biciklista Lens Armstrong saopštio je danas da ponovo završava karijeru, ali ovog puta za uvek.

Gotovo mesec dana pošto je završio na 65. mestu u trci u Australiji i skoro šest godina od kada je osvojio sedmi uzastopni put titulu na Trci oko Francuske, ovaj 39-godišnji biciklista jasan je da više nema povratka.

"Nikada ne reci nikad", našalio se Armstrong na početku intervjua za AP i dodao:"Samo se šalim".

Armstrong će napustiti takmičenje u kome je dominirao kao niko pre njega, ali i posle propalog pokušaja da osmi put osvoji titulu u Francuskoj. Ovim potezom, smanjiće i priče da su stimulativna sredstva pomogla njegovu karijeru.

"Ne mogu da kažem da mi je zbog bilo čega žao. To je bila odlična vožnja. Stvarno sam mislio da ću osvojiti još trofeja", rekao je američki biciklista.

On je dodao da ne žali zbog svega što se događalo prošle godine, bez obzira što je završio 23.

"Nesreće, problemi sa biciklom... To su stvari koje su van moje kontrole", rekao je Armstrong.

Armstrong je izašao iz relativne anonimnosti kada je oboleo od raka testisa i kada je posle bolesti osvojio titulu na trci Oko Francuske.

To mu je donelo popularnost, ali i pokazalo koliki uticaj sportista može da ima. On je govorio u ime preživelih od raka i zalagao se za istraživanja ove bolesti širom sveta.

Pored toga, Armstrong je postao jedna od najkontraverznijih ličnosti kada je pitanju doping u sportu. Tvrdio je da je najviše puta
testirani sportista, nikada nije bio pozitivan i negirao je da je koristio stimulativna sredstva.

Pogledajte još