Studentski radovi inspirisani delom Bogdana Bogdanovića

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Izložba pod nazivom "Grad i smrt", na kojoj će biti predstavljeni studentski radovi inspirisani delom arhitekte Bogdana Bogdanovića (1922-2010), biće otvorena 19. do 27. februara u Muzeju "25. maj" u Beogradu.

Izložba će predstaviti radove studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, posvećene životu i radu arhitekte, urbaniste i književnika Bogdana Bogdanovića, čije je graditeljsko i spisateljsko delo poznato ne samo na prostoru bivše Jugoslavije nego i u Evropi i svetu, navodi se u saopštenju Muzeja.

Kroz grafičke i tekstualne priloge, kao i video, audio i prostorne instalacije, studenti su predstavili svoj doživljaj Bogdanovićevog dela, a naročito su bili inspirisani njegovim tekstovima o gradu i memorijalnom arhitekturom.

Izložba je organizovana kao deo programa "Pablik art end pablik spejs" (PublicArt & PublicSpace) Arhitektonskog fakulteta, koji obuhvata projekte vezane za grad i javni prostor, uz učešće studenata, stručnjaka i ustanova iz kulture, nauke, privrede i društvenog života.

Pogledajte još