Arsenal posle preokreta pobedio Barselonu

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Arsenala u Londonu pobedili su Barselonu sa 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona i tako se donekle revanširali španskom klubu za prošlogodišnju eliminaciju u četvrtfinalu istog takmičenja.

Arsenal je do pobede došao posle preokreta, golovima Robina van Persija u 78. i Andreja Aršavina u 83. minutu utakmice.

Barselona je imala prednost od 26. minuta, zahvaljujući pogotku Davida Vilje.

Španski napadač udarcem iz prve završio je akciju u kojoj su učestvovali još DJerard Pike i Lionel Meši. Vilja je loptu poslao kroz noge istrčalog golmana Vojceha Ščešnjija.

Gosti su još jednom u prvih 45 minuta meča uspeli da zatresu mrežu Arsenala, ali je pogodak Lionela Mesija poništen zbog ofsajd pozicije.

Argentinac je udarcem glavom zatresao mrežu posle slabe reakcije saigrača Pedra, medjutim ispred njih dvojice nalazio se samo golman domaće ekipe, što se smatra nedozvoljenom pozicijom.

U nastavku meča igrači Barselone kontrolisali su tempo igre, dok se Arsenal trudio da iz kontranapada ugrozi gol Viktora Valdesa.

Izjednačenje je doneo Robin van Persi sjajnim pogotkom u 78. minutu, kada je oštrim udarcem iz gotovo "mrtvog ugla" poslao loptu izmedju Valdesa i stative, pravo u mrežu.

Pobedu domaćinu i oduševljenje na stadionu "Emirati" doneo je Andrej Aršavin precizno plasiravši loptu u gol, nakon povratnog dodavanja Samira Nasrija.

Rus je u igru ušao nekoliko minuta ranije umesto Aleksa Songa.

Revanš meč na programu je 8. marta u Barseloni.

Rezultati utakmica osmine finala:

Arsenal - Barselona 2:1
Roma - Šahtjor 2:3

Milan - Totenhem 0:1

Valensija - Šalke 1:1

Utorak, 22. februar:

Kopenhagen - Čelsi
Lion - Real Madrid

Sreda, 23. februar:

Marsej - Mančester junajted
Inter - Bajern

Pogledajte još