Šiseido zen

Ona je sveža, živahna, ženstvena, elegantna, otmena, nezavisna, moderna, ažurna u poslu i privatnom životu, puna energije i ljubavi prema životu; ona je moderni duh iz lampe koji se oslobađa i ispunjava svaku vašu želju. Ona je Zen devojka.

U potpunom desetominutnom mraku Kristalne dvorane hotela "Hajat", pojavljuje se jedina svetla tačka, zlatno Sunce u obliku osam Zen devojaka obučenih u zlatne haljine. Njihova jaka svetlost nam otvara oči, kada na crnim jastučićima ugledasmo zlatnu kocku, inspirisanu perfekcijom Japana. Inače, zlato simbolizuje svetlost, energiju, senzualnost, bogatstvo duše i intenzivnu sreću. Predstavlja luksuz i boju Sunca. Boja na boji, materija na materiji, element na elementu - jedna je od karakteristika japanske umetnosti.

Dah cvetne svežine, obavijen notom ćilibara i drvenastog mirisa, svakako je jedan novi jezik modernog izražavanja prave ženstvenosti. Prve mirisne note voća i agruma podsećaju na svežinu šampanjca, omekšane primesom retke vrste japanske plave ruže, dok je završna nota začinasta, mošusna i drvenasta.

Idejni tvorac novog "Šiseido zen" ženskog parfema je Francuz Mišel Almarak, koji je uvek kreirao originalne i, iznad svega moderne mirise, sa dodatkom izuzetne klasične mirisne note. Do sada je stvorio "Cassmir Chopard“, "Dior Addict“, "Rush“, "Gucci for Men“... 

Zen znači - dobrota, srećna energija, dinamičnost. Pa, ako želite i vi da budete energične i možda srećne u ljubavi, onda je ova mirisna nota upravo rađena za vas.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još