Skupština usvojila 575 zakona

BEOGRAD, 17. februara 2011. (Beta) - Skupština Srbije usvojila je od maja 2008. godine 575 zakona i 150 drugih akata, izjavila je u četvrtak predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

Na otvaranju prve medjunarodne konferencijie Odbora za zakonodavna i pravna pitanja, Đukić Dejanović je kazala da broj usvojenih zakona "govori o efikasnosti i rešenosti da parlamentarna aktivnost bude potpora društvu u dostizanju zakonodavnih standarda zajednice".

Ističući da zadatak parlamenta nije samo zakonodavni postupak, već i da izgradjuje i usavršava ustavno-pravni sistem, Đukić Dejanović je ocenila da parlament uvek mora da ima u vidu najširu sliku odnosa koji postoje u društvu, kao i onih koji tek treba da se uspostave.

Ona je navela da će učesnici dvodnevne konferencije, predstavnici parlamenata zemalja regiona, članica Evropske unije i Ruske federacije, razgovarati o ulozi zakonodavnog odbora u ustavnom i zakonskom poretku, hirarhiji zakona i odnosu odbora sa Ustavnim sudom.

Šef Misije OEBS u Srbiji Dimitrios Kipreos rekao je da ta organizacija već nekoliko godina podržava rad Odbora Skupštine Srbije za zakonodavna pitanja.

Pogledajte još