Predstava Doručak kod Tifanija u Madlenianumu

BEOGRAD, 17. februara 2011. (Beta) - Predstava "Doručak kod Tifanija" u dramatizaciji Milene Bogavac po romanu Trumana Kapota i u režiji Ane Radivojević Zdravković, premijerno će biti izvedena 26. marta na Velikoj sceni Opere teatra "Madlenianum", najavljeno je u četvrtak u Muzeju Cepter.

Rediteljka Ana Radivojević Zdravković rekla je na konferenciji za novinare da je rad na predstavi "Doručak kod Tifanija" u ovom teatru počeo 3. februara, a da ulogu glavne junakinje, Holi Golajtli tumači Dubravka Mijatović, dok njenog partnera, Freda igra Marinko Madžgalj.

Glumica Dubravka Mijatović je rekla da celu ekipu tek očekuje naporan rad na predstavi i da bi bilo neprofesionalno da sada daje neka obećanja i prognoze. Na pitanje da li joj činjenica da tumači lik koji je u čuvenom filmu igrala Odri Hepbern opterećuje, Dubravka Mijatović se našalila da ona igra u predstavi a ne u filmu, kao i da je "ovo Srbija" i da zbog toga ne oseća veliki pritisak.

Muziku za predstavu radi Aleksandra Kovač, a kao njen gost i saradnik nastupiće i glumica Mina Lazarević. Kostime za predstavu koji su inspirisani filmom i šezdesetim godina prošlog veka, radiće kreatorka Dragana Ognjenović.

Pogledajte još