Film Karlina lista

BEOGRAD, 04. decembar 2007. (FoNet) - Dokumentarni film "Karlina lista" biće premijerno prikazan 13. decembra, istovremeno u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Hagu, saopštio je danas Fond za humanitarno pravo (FHP).

"Film opisuje epizode nagovaranja, sukobljavanja i frustracije na putu koji Karla del Ponte prelazi kako bi zločince odgovorne za izvršenje genocida na Balkanu izvela pred Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju u Hagu", objavljuje bilten FHP.

Organizatori se, kako se dodaje, nadaju da će prikazivanje filma doprineti otvaranju društvenog dijaloga o teškom nasleđu nedavnih ratova na Balkanu i mehanizmima za postizanje pravde, odgovornosti isprečavenje ponavljanja zločina.

U Hagu će film biti prikazan na oproštajnoj večeri Karle del Ponte, a u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju, gde je posle projekcije predviđena diskusija u kojoj će učestvovati direktorka Fonda za humanitrano pravo Nataša Kandić, predsednik Inicijative mladih za ljudska prava Andrej Nosov i direktorka Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Vučo-Kovačević.

Pogledajte još