Sale Đorđević: Vodio bih Srbiju!

Kада se pomenu košarkaške aktuelnosti dospele u epicentar javnog interesovanja povlačenjem Dušana Ivkovića iz olimpijskog ciklusa, Saša Đorđević traži odgovore na mnoga pitanja. Legendarni “Nacionale” siguran je samo u odgovor na nepostojeću dilemu da li vidi sebe na mestu selektora Srbije.

- Svaki trener u Evropi seo bi na klupu Srbije. Kada to kažem, mislim i na Serđa Skariola, Etorea Mesinu... Takve su i moje ambicije.

Saletov redosled poteza krenuo bi od dosadašnjeg selektora.

- Najpre bi trebalo još jednom razgovarati sa Dušanom Ivkovićem, zamoliti ga da ostane. Ukoliko ne želi, treba skinuti kapu, zahvaliti se na svemu što je uradio za Srbiju i pitati ga da pomogne savetima. Sledeći za razgovor bili bi Svetislav Pešić i Željko Obradović, velika trenerska imena evropske košarke.

Đorđeviću nije jasna priča o najvažnijoj godini za srpsku košarku, plasirana zbog činjenice da je Evropsko prvenstvo u Litvaniji istovremeno i filter za Olimpijske igre u Londonu 2012.

- Vidim da priča ide u pravcu "šta god smo uradili dosad dobro je, a sada nas očekuje najvažnije, idemo na medalje..." O čemu se tu radi? Zar i dosad nije bilo tako?

Kada priča krene u pravcu predstojećih košarkaških izbora, za Saleta su i dalje otvorena brojna pitanja...

- Jasno je samo da se Dragan Kapičić neće ponovo kandidovati za funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Nije jasno da li će u rukovodstvu biti ljudi koji vode klubove, ili neutralni kao što je bio slučaj sa Kapičićem. Postavlja se i pitanje na koji način će biti održani izbori.

Usvojen je polumandatarski sistem, po kojem predsednik kandiduje četvoricu za članstvo u Upravnom doboru KSS.

- OK, ali sve to treba razjasniti i javno reći. Moraju da se znaju pravila igre.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još