Četiri ponude za Telekom Srbije

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Šef vladine radne grupe za prodaju Telekoma Srbije Vuk Djoković izjavio je u petak da se na tenderu za Telekom očekuju najmanje četiri ponude.

On je agenciji Beta kazao da je status zvaničnih ponudjača na tenderu dobilo šest kompanija - Telekom Austrija, Dojče telekom (D e u t c h e), Turksel (Turkcell), Amerika movil (America), Veder investments (Weather) i Frans telekom (France).

"Ne očekujemo da se svih šest kompanija javi na tender, ali mislimo da imamo četiri veoma ozbilja ponudjača", kazao je Djoković, inače državni sekratar u ministarstvu finansija Srbije.

Kako je podsetio, prijave za učešće za tenderu prvobitno je dostavilo sedam komapnija, ali nije dozvoljeno da ruski fond Altimo na tenderu učestvuje i sa kompanijom Vimpelkom i sa Turkselom, tako da su izabrali da učestvuju preko kompanije Turskel.

Djoković je kazao da se nada da nakon pomeranja roka za dostavljanje ponuda sa 21. februara na 21. mart neće biti daljeg produžanja tendera i da će čitava transakcija oko prodaje i isplate novca biti završena početkom jeseni.

Pogledajte još