Nikolić plaća Montgomerijeve savete

Kako piše "Blic", lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić angažovao je prošle godine bivšeg američkog ambasadora u Beogradu Vilijema Montgomerija da mu pomogne da popravi imidž o stranci u SAD i EU, ali i da osvoji vlast u Srbiji. Savetnički honorar je 7.500 evra mesečno, plus troškovi.

Ugovor su Nikolić i Montgomeri potpisali 18. septembra 2010. godine i on je dostupan na sajtu američkog ministarstva pravde (www.fara.gov), nastavlja "Blic" i dodaje da "u formularu koji je Montgomeri popunio, jer je kao američki lobista obavezan da prijavi svaki ugovor sa strancima, kao glavni cilj posla navodi se da SNS 'kao domaća partija, želi da kroz demokratski proces pobedi na predstojećim nacionalnim i lokalnim izborima' ".

Montgomeri bi trebalo "kroz redovne nedeljne susrete sa predsednikom stranke i njegovim savetnicima, kao i kroz periodične pisane analitičke izveštaje da radi na poboljšanju imidža SNS i pomoći da se transformiše u prihvatljivu evropsku demokratsku partiju desnog centra". Takođe, Montgomeri će SNS savetovati o tome šta su "crvene linije" čije bi prelaženje u SAD i zemljama EU bilo shvaćeno vrlo negativno, piše dalje "Blic"

O tome koliko je Nikolić "zahtevan klijent", Montgomeri nije želeo da komentariše, jer to smatra neprofesionalnim.  

 

Pogledajte još