Vlada stabilna, posvećena putu ka EU

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Djelić ocenio je u petak da je Vlada Srbije stabilna, jer su se lideri vladajuće koalicije složili da će raditi na ostvarenju centralnog strateškog cilja - dobijanja statusa kandidata do kraja godine.

"Švi čelnici vladajuće koalicije rekli su da žele da održe stabilnost i kontinuitet u cilju naše evrointegracije. Niko ne koči. I (najavljena) rekonstrukcija Vlade mora biti uradjena na način da doprinese evrointegraciji Srbije", naveo je Djelić na sednici Odbora Skupštine za evropske integracije.

Djelić je predstavljajući Izveštaj o sprovodjenju Nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU (NPI) za period od oktobra do decembra 2010. rekao da je za ta tri meseca plan ispunjen 81 odsto, a da je od jula 2008. kada su počela merenja do kraja 2010. ispunjenost 74 odsto.

Član Odbora za evropske integracije iz Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić je ukazao da je vlada u poslednjem tromesečju prošle godine usvojila samo dva od predvidjenih 16 zakona, nazvavši to "skandaloznim" i dodao da je ona "sve samo ne stabilna".

"Vlada je sve, ali nije stabilna. Ili je neće biti ili će biti rekonstruisana u naredne dve nedelje... Ako je Vlada kada je prošle godine bila stabilna pripremila dva od 16 zakona, šta može ova zemlja očekivati u narednom periodu koji je ključan za sprovodjenje ciljeva iz Akcionog plana", upitao je Andrić.

Pogledajte još