LJUBAV ME NOSI KROZ ŽIVOT: Olivera Kovačević iskreno o emotivnoj vezi sa Borkom Stefanovićem

Glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS-a, Olivera Kovačević ne voli često da daje intervjue kolegama. Uvek se trudi da na brojne pozive novinara odgovara onda kada za to ima povoda, te je tako poslednji intervju dala pre nekoliko dana kada je pričala o svom životu.

Tokom perioda izolacije uspela je da se ugoji nekoliko kilograma, ali kada je vaga prelazila brojku koja joj stvara teret, rešila je da se podvrgne rigoroznom režimu.

- Vreme izolacije tokom korone uvećalo me je za pet kilograma. U junu sam rešila da to presečem. Za sedam nedelja uspela sam da skinem jedanaest kilograma. Rešila sam da imam manje od standardne kilaže, tako da sam sada mršavija nego kada sam bila studentkinja. Mogu da se zahvalim režimu ishrane i vežbama. Volja je ta koja može sve da sruši - poručuje urednica.

Bilo joj je teško godinama da se bori sa predrasudama o plavušama, ali ima objašnjenje šta misli na tu temu:

- Najlakše je reći ona je plavuša, to rade oni koji žele da vas omalovaže a nemaju drugu municiju. Postoje i načini da se muškarac uvredi, ali to je ispod nivoa komunikacije i žene to retko čine. Sa stereotipima se treba boriti samo radom i znanjem - kaže Kovačevićeva.

U životu joj je pošlo za rukom da uhvati čak dvanaest puta bidermajer, a na pitanje hoće li se udati skoro, poručuje:

- Baš o tome razmišljam svakog dana i verujte mi da još nisam odlučila - kroz smeh je poručila Kovačevićeva za koju bi se reklo da puca od samopouzdanja.

- Samopouzdanje imam u situacijama kojima mislim da sam dorasla, gde imam dovoljno znanja i iskustva da mogu da prihvatim drugačiji stav i druge ljude - rekla je Olja.

Prokomentarisala je i kako izgleda njen ljubavni život sa političarem Borkom Stefanovićem.

- Uživam. Ljubav je važna da bi čovek osetio da je živ. Ljubav vas najlakše kroz život nosi, zahvaljujući njoj možete da savladate prepreke koje inače ne biste mogli. Značajna je zbog toga što je slobodna volja. Ništa vas ne može naterati na ljubav. Okolnosti vas mogu naterati na udaju, na zločin, Bog vam može uraditi sve, ali ne može vas naterati da volite - iskrena je nekadašnja voditeljka.

U poslu je neumoljiva, a stiče se utisak da stvari toliko drži pod kontrolom da je sve na njenim plećima, na takve konstatacije poručuje:

- Čini mi se da ste u pravu, ali ne znam kako da to dokažem. Istina, mogu da radim više stvari u isto vreme. Odluke ne donosim impulsivno, trudim se da nastupam racionalno. Ako još oko sebe imate ljude koji se raduju zajedničkom uspehu, onda je to sreća - izjavila je Olja i dodala kako je izgledao momenat kada su joj ponudili da vodi prvi rijaliti program u Srbiji, "Veliki brat":

- Imala sam ponudu da vodim prvu sezonu "Velikog brata". Ostavili su mi blanko ček da upišem koliko tražim. To sam odbila, jer nisam verovala da taj format može doneti nešto dobro. Danas vidimo kako je rijaliti metastazirao na našim televizijama - izjavila je Kovačevićeva.

Izvor: Blic.rs/Story
Foto: kovacevicolivera/Instagram

Pogledajte još