Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” otvorena u Novom Sadu

Posle velikog uspeha kampanje "ONI SU MENJALI SVET" , kompanija "Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo "ŠAMPIONI SVAKI DAN", kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja "OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU" ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe su bili u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” otvorena je juče na platou ispred SPENS-a, a prisutnima se ovom prilikom obratio Aleksandar Plavšić, psiholog, a potom i Vesna Paušić, defektolog, koja živi sa posledicama cerebralne paralize. Takođe, svoju priču predstavile su i neke od osoba koje smo ove godine uvrstili u projekat.

Jelena Radović, rođena je kao osoba sa posledicama cerebralne paralize, predsednica je Udruženja "Sunce" i ovom prilikom obratila se publici i govorila o svom životu i svim izazovima sa kojima se svakodnevno suočava. Jelenina velika ljubav je pisanje, a do sada je objavila priručnik "Uvek sa osmehom" i brošuru "Aktivnost je moja radost". Takođe, Jelena voli i filmove i tvorac je kratkometražnog filma "Neobičan putnik sa osmehom" i jedan od scenarista filma "Priča nije završena".

Gruja Staničkov, veoma rano se suočio sa usporenim razvojem govora i komunikacije, ali ga to, ipak nije sprečilo da razvija svoj veliki talenat za slikanje. Završio je Školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu i imao dve samostalne izložbe, a juče je pre obraćanja publici na licu mesta uradio sliku sa motivom centra Novog Sada.

Pogledajte još