Novo Udruženje izdavača i knjižara Srbije

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Osnivačka skupština novog, jedinstvenog Udruženja izdavača i knjižara Srbije, biće održana 11. marta u Beogradu, najavljeno je u petak na sastanku izdavača.

Novo udruženje, koje će okupljati 120 članova, nastaće pripajanjem Srpskog udruženja izdavača i knjižara, kojim predsedava Dejan Papić iz beogradske "Lagune" i Udruženja izdavača Srbije, na čelu sa Zoranom Kolundžijom iz novosadskog "Prometeja".

Na zajedničkom sastanku u Beogradu upravni odbori dva udruženja odlučili su da svoje aktivnosti nastave kao jedinstvena grupacija koja će "zastupati interese profesije u Srbiji i inostranstvu, efikasnije štititi interese svojih članova i promovisati knjigu i izdavaštvo", saopšteno je iz Srpskog udruženja izdavača i knjižara.

Novo udruženje aktivno će se uključiti u organizaciju Medjunarodnog sajma knjiga u Beogradu i lokalnih manifestacija knjige, kao i u predstavljanje i zastupanje izdavača iz Srbije na medjunarodnim sajmovima knjiga. Sastanku su prisustvovali predstavnici izdavačkih kuća "Laguna", "Prometej", "Evro Djunti", "Mono i Manjana", "Agora", "Pravoslavna reč", "Book" i drugi.

Pogledajte još