Dečiji dan na festivalu "Food Planet": “Egg and Spoon Race” u nedelju na platou ispred SPENS-a

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

U sklopu festivala, kao jedna od pratećih aktivnosti, u nedelju, 18. oktobra, s početkom od 13 časova, na platou ispred SPENS-a, uslediće jedna od omiljenih dečijih igara, “Egg and Spoon Race”, tokom koje će se mališani oprobati u trci noseći jaja u kašikama, a za najspretnije od njih spremili smo i nagrade. Svi potencijalni takmičari treba da prijave učešće na trci najkasnije 15 minuta pre početka kod bine "Food Planet" festivala.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Pogledajte još