Aladin na ledu

Predstava koju deca obožavaju, a uz koju se stariji se lepo zabavljaju. To je ona vrsta šoua koja se jednostavno sviđa svima.

Uz miris kokica, i razne grickalice i sokove koji su se prodavali u Areni, počela je oko 19h prva predstava „Aladin na ledu“, od ukupno sedam koliko će se izvesti u Beogradu. Deca koja su bila blizu bine trčkarala su okolo, a druga se vrpoljila na sedištu sa čipsom u rukama dok su se stariji pozdravljali uz „Od kad se nismo videli..“.

Na sredini Arene je velika bina sa ledom, svedena scenografija i osvetljenje. A zatim na scenu stupaju likovi iz priče o Aladinu, u najšarenijim kostimima. Osim što imaju savršene tehnike klizanja, oni su i dobri zabavljači. Uz dobre i zle likove lako pridobijaju simpatije publike. Ono što se ipak zamera jeste loše ozvučenje, pa su se dijalozi likova slabo čuli.
Naravno svi dijalozi su sinhronizovani na srpski, a glasove su pozajmljivali naši poznati glumci, među kojima su Goran Jevtić, Ana Sofrenović i Vladislava Vaca Đorđević.

Ono po čemu ćemo pamtiti ovu predstavu su, između ostalog, šareni kostimi i stalno obraćanje najmlađima. Osim savršenih figura na ledu, dostojnih Olimpijadi, pravu čar dala je ipak gluma, pravljenje šoua i zabavljanje dece.
Priča je zasnovana na onome što deca najviše vole: zabavi, interakciji i avanturi sa aždajama, blagom, magičnim formulama i letećim ćilimom. Aladin na ledu obiluje magičnim numerama, zadivljujućim akrobatskim tačkama, modernom i inspirativnom muzikom i najboljim klizačkim umećima dočaravajući istočnjački ambijent.


Tokom tri godine na turneji, predstava je prešla razdaljine od preko 120.000 kilometara i bila izvođena u 25 zemalja gde ju je videlo preko 3 miliona gledalaca.


Neki su komentarisali kako su prošlodišnje predstave za decu imala mnogo više publike, dok su drugi dodavali da je ova priča mnogo bolja. To je ipak razgovor starijih. Deca su najiskrenija u svojim reakcijama – smeh, tapšanje, povici... Njima se svakako svidelo.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još