Putin dolazi u Beograd 23. marta

BEOGRAD, 19. februara 2011. (Beta) - Premijer Rusije Vladimir Putin najavio je dolazak u Beograd za 23. mart, dan uoči godišnjice NATO bombardovanja, piše list Blic u subotu.

Zasad se još ne zna koliko će poseta trajati.

Putin će se sastati sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem i predsednikom Srbije Borisom Tadićem ali još nema konkretno definisanih tema za ovaj bilateralni susret koji je najavljen kao radna poseta, kažu izvori Blica u Vladi Srbije.

Prema istim izvorima, krajem naredne nedelje u Beograd bi trebalo da stigne prethodnica ruskog premijera koja će biti sastavljena od članova njegovog kabineta i ljudi iz sektora bezbednosti. Oni će u Beogradu ostali nedelju dana kako bi ugovorili sastanke i bezbednosnu proceduru.

Očekuje se da će Putin sa sobom povesti još veću delegaciju nego predsednik Rusije Dmitrij Medvedev koji je Beograd posetio 20. oktobra 2009. godine, zajedno sa još 100 ruskih zvaničnika.

Blic takodje piše da će Putin u Beograd doputovati svojom verzijom američkog Air force 1, Iljušinom 96-300, koji je luksuzno opremljen - kvake na vratima su prekirvene zlatom, kao i tuš kabina, a zidovi svilom. Avion košta oko 19 miliona dolara.

Pogledajte još