Jelena Janković: Preumorna sam ušla u meč

BEOGRAD, 19. februara 2011. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je u subotu da je fizički premor glavni razlog što je izgubila od Karoline Vozniacki u polufinalu turnira u Dubaiju.

Jankovićeva je u prethodnom kolu posle velike borbe pobedila Estonku Kaju Kanepi sa 2:1 u setovima, ali je u subotu poražena od Vozniacki sa 2:0.

"Očigledno je da sam premorena ušla u meč. Prethodnih nekoliko dana bili su veoma naporni i to se odrazilo na moju igru. I pored toga borila sam se koliko sam mogla. Pružila sam maksimum, ali nisam iskoristila neke šanse, posebno u prvom setu", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča u Dubaiju.

Jankovićeva je imala priliku da osvoji prvi set, ali je danska teniserka preokrenula rezultat i slavila sa 7:5. U drugom setu bilo je 6:3 za Vozniacki.

"Previše sam žurila u bitnim momentima, umesto da usporim i iskoristim set lopte koje sam imala. Uspela sam da nateram protivnicu da trči, ali umesto da izadjem na mrežu ja sam ostajala na osnovnoj liniji i dozvoljavala joj da se vrati u igru", istakla je Jankovićeva.

Pogledajte još