Oko 1.900 zvanica na venčanju princa Vilijama

LONDON, 20. februara 2011. (Beta) - Oko 1.900 osoba pozvano je na venčanje britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton, 29. aprila u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, saopštila je u nedelju prinčeva kancelarija a prenose agencije.

Identitet zvanica nije saopšten iz palate Sent Džejms, ali je navedeno da će uz 50-ak članova engleske kraljevske porodice, venčanju prisustvovati 40-ak predstavnika stranih kraljevskih kuća i 200 članova vlade, parlamenta i britanskog diplomatskog kora.

Na spisku je i 60 stranih lidera i 30 predstavnika britanske armije. Venčanju će prisustvovati i oko 80 predstavnika raznih dobrotvornih organizacija čiji je princ Vilijam pokrovitelj.

Većinu ostalih zvanica, oko njih 1.000, čine članovi porodica mladenaca i njihovi prijatelji. Neće, međutim, svih 1.900 zvanica pozvanih na crkvenu ceremoniju, prisustvovati i kasnijim zabavama: samo nekih 600 je pozvano na podnevni prijem kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati, a 300 na večeru posle koje sledi bal koji priredjuje princ Čarls, mladoženjin otac.

Pogledajte još