Zvezda pobedila Borac pred 20.000 gledalaca

BEOGRAD, 20. februar 2011. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u prijateljskoj utakmici u Beogradu ekipu banjalučkog Borca sa 2:1.

Gosti su poveli u 26. minutu golom Darka Maletića, a crveno-beli su preokrenuli pogocima Kristijana Borhe u 69. i Evandra u 75. minutu.

Oko 20.000 gledalaca na stadionu Crvene zvezde gromoglasnim aplauzom pozdravilo je novog trenera Roberta Prosinečkog, a na ogradi je bila okačena i parola "Vilota, dobrodošao", u znak podrške nedavno oporavljenom štoperu Milanu Vilotiću.

Početak utakmice obeležilo je i skandiranje navijača sa severne tribine "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", koje se sporadično ponavljalo i kasnije.

Prvu šansu na utakmici imali su gosti, ali je golman Saša Stamenković zaustavio udarac Radeta Veljovića.

Borac je do vodjstva došao šest minuta kasnije, kada se posle greške Mohameda Isaha, lopte dokopao Darko Maletić i plasirao loptu u mrežu pored Stamenkovića.

Zvezda je odgovorila u 32. minutu, ali je Kristijan Borha zamalo zakasnio da loptu posle centaršuta Duška Tošića pošalje u mrežu.

U 43. minutu Brazilac Kadu proigrao je Andriju Kaluđerovića, ali je golman Asmir Avduković izašao kao pobednik iz duela sa napadačem crveno-belih.

Beogradska ekipa je zaigrala znatno agresivnije u drugom poluvremenu i to joj se na kraju isplatilo.

Zvezda je do izjednačenja došla u 69. minutu preko Borhe, kome je asistirao rezervista Aleksandar Jevtić.

Veoma dobru partiju Jevtić je "krunisao" u 75. minutu još jednom asistencijom, ovaj put Brazilcu Evandru, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu.

Banjalučani su mogli da izjednače u 81. minutu, ali je udarac Duška Stajića sa 17 metara zaustavila prečka. U poslednjem minutu gol je mogao da postigne i Slavko Perović, ali je dobro intervenisao rezervni golman Borca Siniša Marčetić.

Crvena zvezda u prvom kolu prolećnog dela šampionata sledećeg vikenda dočekuje Smederevo. Crveno-beli zaostaju pet bodova za vodećim Partizanom.

Pogledajte još