ŽENE I MUŠKARCI SAGLASNI: Koliko partnera pre vas je previše?

U nedavnom istraživanju, oni koji nisu u romantičnoj vezi odgovorili su na pitanje koji je idealan broj seksualnih partnera pre njih, kako bi im neka osoba bila privlačna.

Većina je rekla da traže partnera koji je seksualno iskusan, ali ipak ne previše. Zanimljivo je da su muškarci i žene u tome saglasni - nijedni ne žele da započnu vezu sa onima bez seksualnog iskustva, ali ni sa "seksualno promiskuitetnim" osobama. Što je veći broj, osoba je manje privlačna.

Istraživači su ispitali 188 ljudi, od kojih su 104 bile žene. Kad su tražile samo avanturu, žene nisu smatrale zanimljivima muškarce koji su imali više od šest seskualnih partnera, dok su muškarci gubili zanimanje kad je taj broj prešao jedanaest.

Oba pola smatrala su da je idealan broj prethodnih partnera broj tri. Međutim, to je drugačije kad se radilo o potencijalno dugoročnom odnosu. Tada je većina ispitanika odgovorila da bi idealan partner za njih bio onaj sa brojem dva iza sebe.

Razlog je jednostavan - ljudi se boje da što je veći broj pređašnjih seksualnih partnera, veća je verovatnoća da će biti prevareni.

- Suprotno uvreženom verovanju da se promiskuitet kod muškaraca toleriše, a kod žena ne, i muškarci i žene izrazili su jednako oklevanje u upuštanje u vezu s nekim ko ima bogatu seksualnu prošlost - napisali su autori.

Jedina razlika je da su muškarci spremniji da se upuste se u vezu sa devicama ili nekim sa manje seksualnog iskustva. Treba uzeti u obzir i da su svi ispitanici bili u tridesetima, te je vrlo moguće da se stavovi razlikuju u drugim starosnim grupama.

Dodatna istraživanja pokazala su da su muškarci uključeni u istraživanje imali u proseku 8,4 partnera, a žene oko 5,8 partnera.

Izvor: Metro-portal.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još