fbpx

Koncert "So sabi"

Koncert grupe "So Sabi" je počeo taktovima bubnja i u latino ritmu (tumbao, baiao, calipso, guaguanco..) koji je izvela Maja, gošća iz Slovenije. Posle vrućeg plesa na bini se pojavio osnivač, pevač i vođa benda Raul Aberto Dias, poreklom iz Gvineje. On se publici obratio na srpskom jeziku: "Dobro veče. Hvala što ste došli. Ovo je tek početak, čuvajte snagu, jer ko zna do kad ćemo da ostanemo ovde. Lepo vama, lepo nama".
Bend koji je brojao preko 11 članova imao je karakteristične za ovu grupu košulje sa egzotičnim detaljima. Već s prvom pesmom publika je  bila na nogama i igrala je uz mešavinu latino i afričkog zvuka upotpunjenog udaraljkama. Repertoar je za ovu priliku proširen, obrađene su i neke pesme od drugih afričkih autora, pevalo se na engleskom, srpskom i kreolskom jeziku. Pored igračice Maje iz Slovenije, "So Sabi" je ugostio i budućeg člana svoje grupe Dina Morisa sa Haitija, koji je otpevao jednu pesmu, što je publika pozdravila burnim aplauzom, naročito ženski deo. Ataš, gost iz Indije, pokazao je umeće u sviranju bubnjeva, a Raul iz grupe "Sol Kuba Sol"  otpevao je pesmu iz svog repertoara.
U opuštenoj atmosferi koja tera ljude da igraju, svirka je trajala čitava tri sata. Publika je sa kapljicama znoja i čašama piva, koje se sve vreme koncerta točilo na dva pulta, otišla prezadovoljna u nadi da će se uskoro opet okupiti na sličnoj velikoj žurci.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.