NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH SAVETA: Kako najbolje stilizovati i nositi šiške

Ove godine šiške su veoma popularne, ali njihovo skraćivanje je promena o kojoj treba dobro razmisliti. S obzirom na to da im je potrebno oko godinu dana da porastu, ishitrena odluka može vas nervirati mesecima kasnije. Pre nego što odete u frizerski salon, saznajte kako stilizovati i nositi šiške.

Kako odabrati najbolji oblik?

Na internetu pronađite fotografije šiški koje vam se dopadaju i pokažite ih svom frizeru. Tako neće imati nedoumice kada je u pitanju njihova dužina i oblik.

Najbolje je da šiške prilagodite obliku lica, a ako niste sigurni šta je to što bi vam pristajalo, posavetujte se sa frizerom. Drugi način je da pronađete neku poznatu ličnost čiji je oblik lica sličan vašem. Pronađite fotografije na kojima nosi šiške i videćete da li vam se takva frizura dopada.

Koliko ih često treba skraćivati?

Zavisi od stila. Ako su guste i teške, skraćujte ih na tri do šest nedelja. Ako su istanjene, to možete raditi jednom u dva ili tri meseca.

Kako odrediti dužinu?

Ako imate kovrdžavu kosu, šiškama će trebati znatno više vremena da porastu. Uvijena kosa izgleda mnogo kraće, pa to imajte u vidu pre nego što uzmete makaze.

Da li je za negu šiški potrebna neka posebna kozmetika?

Šiške neprekidno dodiruju lice i upijaju ulje i znoj sa čela. Zbog toga se maste brže od ostatka kose. Da ih ne biste prali svakog dana, koristite suvi šampon.

Kako ih stilizovati?

Šiške nemojte fenirati i peglati svakodnevno jer ćete tako uništiti strukturu dlake. Agresivna sredstva koristite samo za posebne prilike, a inače je dovoljan običan fen. Poprskajte šiške vodom, očešljajte ih u smeru u kojem želite da budu i usmerite fen kako biste ih lakše oblikovali.

Za prirodniji izgled, samo ih raščešljate i pustite da se prosuše na vazduhu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još