Đoković u drugom kolu Dubaija

BEOGRAD, 22. februara 2011. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju, pošto je pobedio 27. tenisera sveta Majkla Ljodru iz Francuske sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

Đoković, koji je prethodne dve godine osvajao turnir u Dubaiju, do pobede je došao za 64 minuta. Srpski teniser je iz četiri pokušaja napravio tri brejka, dok Ljodra nije uspeo da iskoristi tri brejk lopte.

Novak izjavio je da je zadovoljan kako je igrao protiv Francuza Majkla Lodre, u prvom meču od kada je osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Mogu da kažem da sam zadovoljan kako sam danas igrao. Mislim da nisam servirao tako dobro i tako brzo kao u našem poslednjem meču u Parizu, ali sam vratio mnogo loptica i uticao na njegovu igru", rekao je Đoković.

On je dodao da radi na svom servisu i voleju, kao i da će igrati u dublu na turniru sa bratom Markom, a na predstojećim mastersima sa Endi Marejem.

"To nije lako ako 23 godine igrate sa osnovne linije. Želite da uđete u teren i malo izađete na mrežicu. Međutim, radim na raznovrsnosti u mojoj igri, da koristim dobro servis, kao što sam to danas radio", rekao je Đoković.

Treći teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv Španca Felisijana Lopesa.

Lopesu je Jen-Sun Lu sa Tajvana predao meč pri vođstvu Španca u prvom setu od 5:0.

Đoković i 41. teniser sveta Lopes do sada su igrali dva puta i oba puta je pobedio srpski teniser. Oba meča odigrali su 2007. godine, na
Mastersu u Majamiju bilo je 6:0, 6:3, a na Australijan openu 6:2, 7:5, 6:1.

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Dubaiju pošto je izgubio od Nemca Filipa Kolštajbera sa 0:2 u setovima (1:6, 6:7).

Pogledajte još