Mjuzikl Producenti 26. februara u Pozorištu na Terazijama

BEOGRAD, 22. februara 2011. (Beta) - Premijera mjuzikla "Producenti" po tekstu Mela Bruksa i Tomasa Minhena u režiji Juga Radivojevića, premijerno će biti izvedena 26. februara u Pozorištu na Terazijama, najavljeno je u utorak u tom teatru.

Reditelj Jug Radivojević rekao je na konferenciji za novinare da je prva proba za ovu predstavu održana 7. decembra 2010. godine i da je do sada održano 55 proba.

Prema njegovim rečima, komad "Producenti" koji je premijerno izveden na Brodveju 19. aprila 2001. godine, na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine, govori o problemima u pozorišnoj profesiji koji su aktuelni i danas kako u svetu, tako i u Srbiji. Ta predstava sa Metju Broderikom i Natanom Lejnom u naslovnim ulogama, za šest godina je izvedena 2.502 puta.

"Osnovna tema komada 'Producenti' jeste činjenica da se na lošim predstavama najbolje zaradi" rekao je reditelj dodajući da u predstavi učestvuje veliki ansambl od 127 učesnika, ima 150 kostima, 12 promena dekora, šest glavnih likova i 18 bitnih uloga za članove glumačkog ansambla, baleta i hora, uz učešće kompletnog orkestra, što je čini veoma zahtevnom", rekao je on.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić, Slobodan Stefanović, Jelena Jovičić, Andrija Milošević, Nikola Simić, Miroljub Turajlija uz hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Pogledajte još