TUGA U PORODICI MUZIČARA: Preminula sestra Gorana Bregovića

U Splitu je u 61. godini umrla Dajana Bregović Marić, sestra popularnog sarajevskog muzičara Gorana Bregovića, s kojom je on, inače, odrastao u Sarajevu.

- U dubokoj boli javljamo da nas je iznenada napustila gospođa Dajana Bregović Marić. Zbog velike tuge obavljena je tiha sahrana u krugu uže porodice na groblju Lovrinac - piše na umrlici.

Među ožalošćenima se navode suprug Vele, deca Lenko, Ornela, Dejan, Jelena, Glorija i Alen, te braća Goran i Predrag i unuci Ivan, Dejan, Noa i Kiara.

Dajana Bregović Marić mlađa je sestra vođe "Bijelog dugmeta" i tvorca orkestra za venčanja i sprovode, Gorana Bregovića. Goran je s njom proveo mladalačke dane jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili razvedeni pa je malo živeo s mamom u Sarajevu, a malo s ocem u Splitu gde je njegov sada već pokojni otac Franjo službovao u ondašnjoj JNA i zasnovao novu porodicu.

Svojevremeno je Bregina sestra izašla u medije i pričala o odrastanju sa slavnim bratom te kako je jednom svom sinu dala prezime Bregović jer njena braća nisu imala muških potomaka.

Izvor: Mondo.rs/Slobodna Dalmacija
Foto: Face HD TV-Printscreen/Youtube

Pogledajte još