Mančester junajted želi pobedu u Marseju

BEOGRAD, 22. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda igraju u Marseju protiv Olimpika, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona i pokušaće posle dvomeča da peti put uzastopno izbore plasman među osam najboljih ekipa najelitnijeg evropskog takmičenja.

Mančester junajted sutra od 20.45 na Veledromu igra protvi domaćeg Olimpika i pobedom bi mogao da nastavi niz uspeha engleskih ekipa u prvim utakmicama osmine finala ove sezone.

U prvim utakmicama osmine finala pobede su zabeležili Arsenal i Totenhem. Totenhem je prošlog utorka pobedio domaći Milan sa 1:0, dok je Arsenal dan kasnije na Emirejtsu bio bolji od Barselone sa 2:1.

"Trener Olimpika Didije Dešam je oformio snažan i moćan tim. Gledao sam ih kad su igrali protiv Čelsija u grupnoj fazi takmičenja i na toj utakmici su pobedili sa 1:0", rekao je trener Mančeter junajteda Aleks Ferguson.

"Čelsi je na tom meču uspeo da stvori mnogo šansi i nadam se da ćemo mi isto učiniti", dodao je on.

Fudbaler Junajteda Majkl Kerik rekao je da jedva čeka utakmicu u Francuskoj.

"Nijedno takmičenje nije toliko uzbudljivo kao što je Liga šampiona. Bilo mi je čudno da gledam Arsenal i Totenhem kako igraju, ali, imali smo nedelju dana više za odmor. Jedva čekam da počne meč. Svi smo spremi", rekao je on.

U timu Junajteda neće biti Rija Ferdinanda, Rajana Gigsa i Brazilca Andersona.

Sa druge strane, Marsej će pokušati da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona prvi put posle 18 godina, kada je trijumofovao u tom takmičenju.

Trener fracuskog tima ima problema sa povredama. Reprezentativac Matje Valbuena se još oporavlja od povrede kolena i njegov nastup je neizvestan, dok će utakmicu propustiti Andre Pjer Žinjak zbog povrede prepona koju je zadobio na subotnjoj utakmici protiv Sent Etjena (2:1).

Od povreda se i dalje oporavljaju napadači Loik Remi i Branda.

Pogledajte još