Remi Reala, pobeda Čelsija

BEOGRAD, 22. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri madridskog Reala nisu uspeli da preokrenu tradiciju u mečevima sa Lionom, pošto su u gostima kod francuske ekipe igrali nerešeno 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Bio je to sedmi duel dva kluba a da Španci nisu uspeli da dođu do pobede. Tri puta su slavili Francuzi, a četiri puta utakmica je završena bez pobednika.

Madriđani su večeras bili blizu podviga, ali je Bafetimbi Gomis golom u 84. minutu doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Napadač Liona ostao je usamljen posle jednog centaršuta sa desne strane i gužve u šesnaestercu Reala, u kojoj se najbolje snašao njegov saigrač Kris. Brazilac je glavom prosledio loptu do Gomisa kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Vodeći gol postigao je Karim Benzema u 65. minutu, kada je posle dodavanja Kristijana Ronalda prevario dvojicu protivničkih igrača i šutirao pored golmana Uga Lorisa.

Samo nekoliko trenutaka ranije Benzema je ušao u igru umesto Emanuela Adebajora. Bila je to prva akcija francuskog reprezentativca koji je pre dolaska u Real pet godina nastupao za Lion.

Prvu šansu na utakmici za Lion propustio je strelac izjednačujućeg gola Gomis, u 34. minutu, kada posle kontranapada koji je i sam započeo nije iskoristio grešku Ikera Kasiljasa.

Realov golman ispustio je loptu nakon centaršuta Mišela Bastosa, ali je požrtvovanom intervencijom "ušao u šut" Gomisu i sprečio ga da postigne pogodak.

Prvo poluvreme proteklo je u boljoj igri francuske ekipe, dok je u nastavku na terenu viđena drugačija slika.

Madriđani su pojačali tempo i već u prvih pet minuta dva puta pogodili okvir gola.

U 49. minutu Kristijano Ronaldo je iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane zatresao stativu, a samo dva minuta kasnije Serhio Ramos je udarcem glavom loptu poslao u prečku.

Domaći igrači ponovo su preuzeli inicijativu u poslednjih deset minuta susreta, što im se isplatilo izjednačujućim pogotkom.

(old_image)

Fudbaleri engleskog Čelsija napravili su veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su u prvoj utakmici osmine finala savladali domaći Kopenhagen sa 2:0.

Dvostruki strelac za londonsku ekipu bio je Nikolas Anelka u 17. i 54. minutu.

Prvu pravu priliku na utakmici imao je Čelsi u 12. minutu, ali je Anelka šutirao visoko preko gola. Dva minuta kasnije domaćin je mogao da izjednači ali je Džon Teri izblokirao udarac Zdenjeka Pospeha.

Londonska ekipa povela je u 17. minutu, kada je Anelka došao do lopte, prošao po levoj strani i preciznim šutem sa 12 metara zatresao mrežu.

Gosti su mogli da dupliraju vođstvo u 27. minutu, ali je Fernando Tores u petercu bio sporiji od golmana Kopenhagena.

Na novu radost gostujući navijači čekali su do 54. minuta, kada je Frenk Lampard proigrao Anelku, a napadač "plavaca" još jednom je rutinski savladao Johana Vilanda.

Čelsi je u 75. minutu imao dobru priliku za treći gol, ali je odbrana Kopenhagena izblokirala Toresov pokušaj sa nekoliko metara.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović i član Čelsija odigrao je solidno ceo meč.

Rezultati utakmica osmine finala:

Kopenhagen - Čelsi 0:2
Lion - Real Madrid 1:1

Sreda:

Marsej - Mančester junajted
Inter - Bajern

Odigrano 16. februara:

Arsenal - Barselona 2:1
Roma - Šahtjor 2:3

Odigrano 15. februara:

Milan - Totenhem 0:1
Valensija - Šalke 1:1

Pogledajte još