Evropa u Evropi - nova programska celina FEST-a

BEOGRAD, 23. februara 2011. (Beta) - Medjunarodni filmski festival FEST ustanovio je od ove godine novu programsku celinu "Evropa u Evropi" u kojoj će se prikazivati filmovi nastali u koprodukciji zemalja Evropske unije (EU), saopštila je u sredu direkcija FEST-a.

"Kao neka vrsta pandana takmičarskoj selekciji 'Evropa van Evrope' koja vrednuje filmove evropskih zemalja izvan EU, novi program 'Evropa u Evropi' predstavlja filmove clanica EU sa fokusom na evropske koprodukcije", navodi se u saopštenju.

Program "Evropa u Evropi" donosi 19 igranih ostvarenja koja su ostvarila zapažene festivalske uspehe na medjunarodnom planu i imala relevantan bioskopski život na maticnim tržištima Španije, Nemačke, Francuske, Austrije, Italije, Velike Britanije, Danske, Holandije, Poljske, Rumunije i Švedske.

U ovom programu, koji će biti uglavnom raspodeljen na Dvoranu kulturog centra i Dom omladine Beograda, biće prikazani filmovi kao što su "U boljem svetu" Suzan Bir, "Karlos" Olivijea Asajasa, "Zločin iz ljubavi" Alena Kornea, "Sarin ključ" Žila Pakea Brenera, "Specijalni tretman" Žan Labrun i "Utorak posle božića" Rada Montea.

Pogledajte još