LUKA SE SNALAZI BOLJE OD MENE: Sofija Milošević iskreno o roditeljstvu, venčanju i poslu

Manekenka Sofija Milošević se pre skoro dva meseca ostvarila u ulozi majke, a sada sa emotivnim partnerom, fudbalskim asom Lukom Jovićem uživa u prvim danima sina Alekseja. Kako manekenka kaže, rečima je teško opisati osećaj kada je prvi put uzela sina u naručje:

- Sama spoznaja da je biće koje ste nosili devet meseci ispod srca došlo na svet, toliko je jaka emocija da u tom momentu niste svesni svega što se dešava. Na sve to osoba koju volite najviše na svetu je pored vas i delite taj momenat.

Kako su izgledali prvi dani u ulozi mame?

- Veoma teško i iscrpljujuće. Umorno, neispavano, ali uz sve to uzbudljivo. Veliku pomoć mi pruža Luka koji se u pojedinim momentima bolje snalazi od mene. Otežavajuća okolnost je možda u celoj ovoj priči što ovde kod nas nisu članovi naših porodica da mogu da priteknu u pomoć. Sve su ovo lepi trenuci, ali svi znamo da nema sna i odmora, već da je sve podređeno bebi. Noću se budi, malo je nemiran, ali sve su to slatke muke.

Sa čim si se najteže, a sa čime najlakše snašla?

- Imala sam u prvom trenutku strah od svega što prvi put radim. Vi dobijete u bolnici savete od babica kada je reč o previjanju i dojenju. Imate sigurnost kada ste tamo i kada vam oni objašnjavaju, ali kada dođete kući onda ste u malom strahu ili bolje rečeno grču kako će sve da ispadne. Najlakše sam se snašla oko povijanja jer sam savladala to gradivo kada je moj sestrić bio mali.

Veoma brzo si vratila liniju koju si imala pre porođaja?

- Tokom trudnoće ugojila sam se 15 kilograma. Nakon porođaja sam zacrtala da po svaku cenu moram da se vratim u stari broj farmerki koje sam nosila pre trudnoće. Moram da budem iskrena, trenirala sam sve do devetog meseca, odnosno dok je moj organizam to mogao. Telo odlično pamti, te nije bilo potrebno mnogo vremena da se vratim u staru formu. Videla sam brojne vesti na tu temu, ali moramo da budemo svesni jednog, imala sam dobru osnovu da učinim da moje telo izgleda dobro nakon devet meseci trudnoće.

Kako se Luka snalazi u ulozi oca?

- Savršeno. On je sa prvim detetom prošao veliki deo toga što je za mene novo, tako da mi on mnogo pomaže oko brojnih stvari. Upućen je u sve i veoma dobro može da se snađe kada je u pitanju menjanje pelena, hranjenje bebe ili ako plače da ga uzme u ruke i smiri. Zato ću ja sada da naučim gradivo i da budem spremna za drugo dete.

Kada ćete doći u Srbiju?

- Kada prilike to budu dozvoljavale. Svakako da sa nestrpljenjem iščekujem dolazak u moj rodni grad, a veoma se radujem što ću prvi put doći sa sinom.

Na paparaco fotografijama deluje da sami brinete o detetu, imate li dadilju?

- Za sada imamo samo medicinsku sestru koja dolazi da pomaže oko previjanja, a sve ostalo radimo sami. Uspevamo da uspešno obavimo sve obaveze oko bebe.

Planiraš li da se potpuno posvetiš majčinstvu ili se uskoro vraćaš biznisu?

- Do poslednjeg trenutka bavila sam se svojim primarnim poslom. Trudim se da konstanto budem uključena u biznis koji sam pokrenula pre trudnoće. Sreća u celoj priči je što ovde mogu da kreiram, te da ljudima u Srbiji šaljem predloge za novu kolekciju, a kada se sve sklopi, onda gledamo da li je haljina dobra ili ipak treba nešto da se menja. Ide otežano, ali ne želim da posustanem, jer to nije rešenje.

Kada će svadba, gde će biti i da li već kreiraš venčanicu?

- Mi smo imali venčanje u planu, ali pandemija nam je poremetila planove. Pratimo situaciju. Ne žurimo za sada, više nam je primat da budemo sa Aleksejem, jer ako propustimo ove trenutke, više nikada nećemo moći da ih nadokandimo.

Postoje tračevi da ćeš razviti biznis i u Španiji, da li je to istina?

- Volela bih, ali to je ovde mnogo teže, jer postoji veliki broj brendova koji su uspešni u svom poslovanju. Za takav poduhvat treba ozbiljna posvećenost, trud i rad. Meni to ništa nije strano, ali za sada mogu da kažem da je to neki plan u narednih nekoliko godina. Videću da li će se uspešno ostvariti ili ne.

Izvor: Blic.rs
Foto: sofijamilo/Instagram

Pogledajte još