SAVRŠEN RAZDELJAK: Koja linija odgovara vašem licu?

Brojne žene se godinama pridržavaju frizura s omiljenim razdeljkom, tačnije onim za koji smatraju da im najbolje pristaje. Jednostavna linija na glavi može dramatično promeniti izgled lica, popraviti sitne nedostatke, ali ih isto tako i naglasiti. Stoga se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na koji smo navikli isplati. Otkrivamo tri vrste razdeljka i njihove prednosti i mane.

Najbolje za tanku kosu: Duboki razdeljak na stranu

Duboki bočni razdeljak idealan je za tanku kosu jer stvara utisak gušće i bogatije frizure, a izvrsno funkcioniše na kratkoj i dugoj kosi. Crte lica ovde nisu bitne, ali kod malog lica ipak treba pripaziti s obzirom na to da ovako očešljana kosa smanjuje lice posebno u kombinaciji sa dugim šiškama. Preporučuje se da ih očešljate na stranu, ali ne i da ih zaližete. Ovaj razdeljak će skrenuti pažnju s lica zbog čega je idealan kod istaknutog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posloženi zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdeljka, a pre oblikovanja, kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će kosu omekšati.

Najbolje za okrugli ili četvrtasti oblik lica: Razdeljak po sredini glave

Brojni frizerski stručnjaci razdeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako on slovi za jedini koji odgovara svakom obliku lica. Ali njegov mali minus je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglo i četvrtasto lice najbolje nose razdeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrdžavu kosu ovaj razdeljak je najbolje izbegavati jer će lice dodatno zaokružiti. Kod stilizovanja, kosu podelite na polovini glave i svaku stranu zasebno, pramen po pramen izvlačite od korena kako bi se dobilo na volumenu.

Najbolje za svaki oblik lica: Običan razdeljak na stranu

Asimetrija kod razdeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdeljkom na stranu mogu prekriti i neke bore. Preporučuje se s vremena na vreme prebacivanje razdeljka s jedne strane na drugu ili pomeranje razdeljka malo više ulevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promena strane razdeljka u trenutku će osvežiti izgled.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još