Bajern pobedio u Milanu, Olimpik i Mančester bez golova

BEOGRAD, 23. februar 2011. (Beta) - Fudbaleri Bajerna savladali su u Milanu aktuelnog prvaka Evrope, Inter sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mario Gomez u 90. minutu.

Kapiten reprezentacije Srbije i član Intera Dejan Stanković odigrao je dobro celu utakmicu.

Prvu veliku priliku u Milanu propustio je domaći tim u 22. minutu, kada je golman Bajerna Tomas Kraft blokirao udarac Estebana Kambijasa sa nekoliko metara.

Bajern je odgovorio dva minuta kasnije preko Franka Riberija čiji je šut glavom pogodio prečku gola domaće ekipe.

Kraft se istakao i u 34. minutu kada je zaustavio pokušaj Samjuela Etoa, a u sudijskoj nadoknadi vremena desni bek Intera, Maikon, šutirao je pored gola sa 10 metara.

Nemačka ekipa je odličnu šansu imala u 53. minutu, kada je raspoloženi Arjen Roben pogodio stativu, a četiri minuta kasnije na drugoj strani ponovo Kambijaso nije uspeo da gurne loptu u mrežu pored već savladanog Krafta.

Odličnu partiju čuvar mreže Bajerna potvrdio je i u 80. minutu, pošto je opet zaustavio udarac Etoa. Posle kornera u 85. minutu Kraft je u poslednjem trenutku "ukrotio" i šut štopera Lusija.

(old_image)

Silni promašaji Interu su se vratili kao "bumerang" u 89. minutu, kada je Roben snažno šutirao sa 25 metara, Žulio Sezar je kratko odbio loptu a Mario Gomez natrčao i postigao pobedonosni gol.

Večerašnja pobeda bila je Bajernu treća uzastopna protiv Intera na stadionu Đuzepe Meaca.

Fudbaleri Olimpika iz Marseja i Mančester junajteda odigrali su na stadionu Velodrom bez golova u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Prvu šansu na utakmici imao je engleski klub u devetom minutu, ali je golman Marseja Stiv Mandanda zaustavio udarac Darena Flečera.

Mančester je i nakon togao imao više loptu u nogama i blagu terensku inicijativu, ali bez pravih prilika.

Marsej je u 41. minutu mogao da izjednači, nakon što je Džordan Ajev nezgodno centrirao iz slobodnog udarca, a lopta je nošena vetrom zamalo iznenadila golmana Edvina van der Sara.

U 60. minutu kapiten Mančestera Nemanja Vidić izblokirao je udarac Loika Remija, a tri minuta kasnije Ajev je šutirao preko gola.

Poslednju šansu na utakmici imali su gosti u 82. minutu, kada je posle akcije Dimitra Berbatova i Nanija, Mandanda morao da interveniše i otkloni opasnost ispred gola.

Revanš utakmica igra se 15. marta na stadionu Old Traford u Mančesteru.

(old_image)

Rezultati prvih utakmica osmine finala:

Marsej - Mančester junajted 0:0
Inter - Bajern 0:1
Kopenhagen - Čelsi 0:2
Lion - Real Madrid 1:1
Arsenal - Barselona 2:1
Roma - Šahtjor 2:3
Milan - Totenhem 0:1
Valensija - Šalke 1:1

Pogledajte još