Lijetuvos iznenadio Panatinaikos u Atini

BEOGRAD, 23. februar 2011. (Beta) - Košarkaši Lijetuvos Ritasa su u Atini savladali domaći Panatinaikos sa 68:67 u petom kolu E grupe Top 16 faze Evrolige i sačuvali šanse za plasman u četvrtfinale tog takmičenja.

Litvanskoj ekipi to je treća pobeda u ovoj fazi takmičenja, dok je tim koji trenira Željko Obradović zabeležio drugi poraz.

Veliku pobedu gostima doneo je Kalid el Amin koji je pogodio oba slobodna bacanja u samoj završnici utakmice, a potom je Dru Nikolas promašio šut za tri poena u poslednjoj sekundi.

Bred Njuli bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, El Amin dodao je na to još 11 poena, dok je Milko Bjelica duel završio sa 10 poena.

U timu Panatinaikosa Majk Batist postigao je 11 poena, a jedan manje ubacio je Nikolas. Reprezentativac Srbije Milenko Tepić igrao je 11 minuta i za to vreme postigao je šest poena za Atinjane.

Rimska Lotomatika večeras je u Ljubljani savladala Olimpiju sa 87:76 i ostvarila prvu pobedu u F grupi. Nihad Đedović je sa 20 poena bio najbolji strelac u pobedničkoj ekipi, a domaćine je predvodio Keni Gregori sa 18 poena.

TOP 16, 5. kolo:

GRUPA E
Panatinaikos - L. Ritas 67:68
Kaha Laboral - Unikaha četvrtak

GRUPA F
Olimpija - Roma 76:87

Makabi - Barselona četvrtak

GRUPA G
Sijena - Efes Pilsen četvrtak
Partizan mt:s - Real četvrtak

GRUPA H
Žalgiris - Valensija četvrtak
Fenerbahče Ulker - Olimpijakos četvrtak

Pogledajte još