Kleo se oprostio od Partizana

BEOGRAD, 23. februar 2011. (Beta) - Najbolji strelac fudbalera Partizana ove sezone, Brazilac Kleo oprostio se od beogradskog kluba i otputovao u Kinu, gde će se priključiti ekipi Guangdžoua.

"Očekujem da mi u Kini bude dobro kao i ovde. Poštujem svoj novi klub. Daću sve od sebe, jer ispred mene je novi izazov. Već sam upoznao nove saigrače, znam da tamo ima jedan Brazilac. Ovo je bila odlična ponuda i sjajna finansijska prilika i za mene i za moju porodicu", rekao je Kleo za sajt Partizana (www.partizan.rs).

Brazilac koji ima i srpski pasoš rekao je da će se možda jednog dana vratiti u Partizan.

"Partizan je moj klub, ovde imam dosta prijatelja i vezan sam za crno-bele. Ako mi se ukaže prilika vratiću se jednog dana i možda završiti karijeru ovde", istakao je Kleo, koji je ove sezone postigao 10 golova u 12 utakmica kvalifikacija i grupne faze takmičenja u Ligi šampiona.

Kleo je u Partizan prešao u leto 2009. godine, a prethodno je jednu sezonu igrao za Crvenu zvezdu. Prošle jeseni dobio je državljansto i pasoš Srbije ali još nije debitovao za "orlove".

"Čekam poziv, jer sada imam srpski pasoš. Ipak, odluka je na ljudima iz reprezentacije", naveo je on.

Kleo se zahvalio navijačima Partizana na podršci u prethodnih godinu i po dana, trenerima, ali i bivšem sportskom direktoru Ivanu Tomiću koji je bio jedan od najzaslužnijih za njegov dolazak u klub iz Humske.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor predao je Kleu, za uspomenu na crno-bele, loptu kojom se igrala Liga šampiona ove godine sa potpisima svih fudbalera i članova stručnog štaba.

Partizan će od prodaje Klea kineskom klubu zaraditi oko 3,2 miliona evra.

Pogledajte još