Jovanović: Ponovićemo igru iz Sijene

BEOGRAD, 23. februara 2011. (Beta) - Trener Partizanovih košarkaša Vlade Jovanović rekao je da od svoje ekipe očekuje da se u duelu sa Real Madridom, nadoveže na dobru partiju iz prethodnog meča u Sijeni.

Partizan je uprkos porazu od Sijene (77:74) prikazao dobru igru, ali se pred utakmicu sa Realom nalazi na poslednjem mestu grupe G sa četiri poraza u isto toliko mečeva.

"Real Madrid je ekipa koja zaslužuje veliko poštovanje. Pokušaćemo da pružimo bolju igru nego u dosadašnjim mečevima Top 16 faze Evrolige i da se nadovežemo na partiju iz Sijene", rekao je Jovanović na konferenciji za medije u Areni.

Madriđani su u prethodnom meču sa Partizanom slavili pred svojim navijačima sa 78:58.

"Real nas je zadužio pobedom u Madridu, kada smo slabo odigrali poslednjih 15 minuta utakmice. Nismo uspeli da se snađemo na kriterijum suđenja, ali ne tražim alibi već kažem da nam duguju", istakao je Jovanović.

Na pitanje novinara da li će crno-belima biti lakše da dođu do pobede protiv Reala u Beogradu ili Efes Pilsena u Istanbulu, Jovanović nije želeo da se bavi kalkulacijama.

"Nikada nisam kalkulisao. Pokušaćemo da dobijemo oba meča, jer smatram da u Top 16 fazi nismo pružili sve što smo mogli. Gde će nam biti lakše ne zavisi samo od nas, nego i od protivnika", rekao Partizanov trener.

Susret sa Realom biće poslednji za Partizan u Beogradskoj areni ove sezone u Evroligi, a Jovanović kaže da "neće previše žaliti zbog rastanka".

"Ovo je prvi put da smo sve mečeve drugog kruga Evrolige igrali u Areni, ali neće nam biti krivo što se rastajemo. Pionir je naša kuća, a u Areni se i mi delimično osećamo kao gosti. Kapacitet hale, međutim, omogućava mnogima koji vole Partizan da dođu i gledaju mečeve, zbog toga mi je izuzetno drago", istakao je Jovanović.

Kapiten košarkaša Partizana Petar Božić smatra da je Real favorit u sutrašnjoj utakmici.

"Naša želja je da odigramo na nivou igara iz prve faze. Voleo bih da pokažemo kvalitet koji smo potvrdili da posedujemo nekoliko puta ove sezone", rekao je Božić.

Duel Partizana i Real Madrida igra se od 20.45 sati u Beogradskoj areni.

Pogledajte još