BEŽAO SAM OD METAKA, NAROD JE SLUĐEN TRČAO PO ULICAMA: Rade Lazić otkrio sve detalje terorističkog napada u Beču

Maneken i klupski menadžer Rade Lazić, koji dugi niz godinama živi u Austriji, sinoć se zatekao na ulicama Beča usred terorističkog napada. Lazić je u intervjuu za jedan portal otkrio šta se dešavalo u gradu i kako je sve izgledalo. Kada se začuo prvi pucanj, on je bio na trčanju, te je jedva uspeo da uđe u jedan lokal dok se ne smiri situacija, da bi se zatim do stana probio prečicama i stigao bez povreda.

- Sinoć oko 21 sat u bečkom prvom Bezirku (prim. aut. bečki okrug) došlo je prvo do napada na sinagogu i odatle su džihadisti od "Swedenplatz-a" počeli da pucaju na civile. Kasnije su se napadi proširili na 9. bečki okrug, 11. okrug, a prema informacijama koje imam, bilo ih je i na 20. okrugu. Za sada je zvanično četvoro mrtvih i 15 ranjenih, ali po mom mišljenju ima više povređenih - rekao je Rade.

Lazić dodaje da su se ljudi tresli od straha, te da je mnogima i pozlilo od prizora.

- Ja sam se našao napolju kad je bio udar. Bio sam na trčanju, ali nekako sam uspeo da se probijem. Trčao sam kô bez duše plašeći se da me ne pogodi neki metak. Na nekih 100 metara oko mene su se brzo stvorile specijalne jedinice dok sam bio zaključan u jednom lokalu sa ostalim ljudima. Svima sam video paniku na licu dok je narod bežao po ulicama. Ljudima nije bilo dobro, pozlilo im je. Kasnije me je pozvao drugar i rekao da je krenuo po mene, ali policija je blokirala veći deo grada. Nije mogao da se probije. Nervoza je postajala sve veća pošto već dugi niz godina trčim tom maršutom. Znao sam i neke prečice kroz neprometne ulice. Jedva sam se probio do stana. Sirene su se čule na svakom koraku. Jezivo! Srećom, do stana sam stigao bez povreda - rekao je maneken i dodao da je njegov dobar prijatelj povređen u napadu.

- Moj prijatelj i kolega, koji vodi jedan poznati bečki klub je povređen i nalazi se u bolnici. Apelujem na sve naše ljude da ostanu kod kuće ili što manje da se kreću dok ovo ne prođe - završava Rade.

Izvor: Nova.rs
Foto: rade_lazic_official/Instagram

Pogledajte još