Veza Delija i mafije?

BEOGRAD, 06. decembar 2007. (FoNet) - Policija ima podatke da su neredi na nedeljnoj fudbalskoj utakmici između Zvezde i Hajduka predstavljali „dobrodošlicu” novom predsedniku Crvene zvezde Toplici Spasojeviću i, prema tim informacijama, pripremila ih je „osovina Dragan Stojković Piksi – Zoran Damjanović”, piše danas Politika, pozivajući se na izvore iz MUP Srbije.

Policija deluje u dva smera posle nemilog događaja na nedeljnoj fudbalskoj utakmici, piše list.

Prvi je otkrivanje navijača koji su pokušali da ubiju pripadnika Žandarmerije, a rezultat toga je hapšenje Uroša Mišića. Utvrđeno je i da se pirotehnička sredstva unose na stadion Crvene zvezde dva dana pre utakmice, pa se kasnije organizovano dele navijačima na tribinama.

Drugi pravac u kojem deluje policija jeste proveravanje šokantnih informacija o povezanosti između uprave kluba Crvena zvezda, navijačkih grupa i organizovanih kriminalnih grupa koje su dominantne na tržištu droge.

Posebno se proverava veza o sumnjivim prodajama fudbalera Crvene zvezde. Dosad prikupljeni podaci policije govore da je glavna figura u prodaji fudbalera Zvezde i praktično nezaobilazni činilac u transferima Dejan Stojanović zvani Keka, koji je u Beloj knjizi o organizovanom kriminalu prikazan kao vođa jednog od beogradskih klanova.

Prema pouzdanim izvorima "Politike", kako piše, utvrđeno je da su bivši predsednik Crvene zvezde, Dragan Stojković Piksi i generalni sekretar ovog kluba, Zoran Damjanović, sklopili najmanje 15 ugovora koje izvori lista iz policije, najblaže rečeno, opisuju kao „veoma čudne”.

„Veoma čudni” ugovori o prodaji fudbalera otkriveni su otkako su inspektori policije specijalizovani za privredni kriminal ušli u prostorije Crvene zvezde pre nekoliko dana i započeli danonoćnu proveru svih sumnjivih transfera.

Inspektori policije počeli su istovremeno i „češljanje” sumnjivih ugovora i računa u Fudbalskom klubu Vojvodina, ali i u sedištu Fudbalskog saveza Srbije, piše "Politika".

Pogledajte još