Tužilaštvo radi na predmetu Kolubare

BEOGRAD, 24. februara 2011. (Beta) - Ministarka pravde Snežana Malović rekla je u četvrtak da Tužilaštvo za organizovai kriminal intenzivno ispituje navode o malverzacijama u basenu Kolubara.

"U ovom momentu se radi intezivno na tom predmetu, trenutno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal i biće procesuiran ukoliko bude utvrdjeno da ima osnova za to", kazala je Malović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske stranke Ljiljane Zdravković.

Ministarka pravde je kazala da očekuje da državni organi objave stav i da - ukoliko postoji osnovana sumnja - bude pokrenuta istraga.

"Navodi u emisiji Insajder (TV B92) predstavljalju flagrantne zloupotrebe, to nije nepoznato našim državnim organima, 2008. pokrenut je pretkrivični postupak, prethodno su bile odbačene dve prijave", kazala je Malović povodom navoda u emisiji Insajder o malverzacijama u Kolubari sa angažovanjem mehanizacije.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić rekao je u Skupštini da nije sve počelo sa Insajderom, nego da je mnogo ranije pokrenuto pitanje racionalnog poslovanja u EPS, posebno u Kolubari. "Kao rezultat imamo danas preko pet puta manju potrošnju u tom delu, ma nje angažovanje spoljne mehanizacije nego 2008. U 2009. u vreme naftne krize i u 2010. imali smo rekordnu prozivodnju uglja i rekordnu proizvodnju struje u veoma nepovoljnim vremenskim prilikama", kazao je Škundrić.

Pogledajte još